Πισκοπιανό : Οργανοπαιχνιδίσματα και Τραγουδοστολίσματα

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, το Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών στο Πισκοπιανό, οργανώνει το Σάββατο, 22 Ιουνίου, ώρα 12:00΄, το εκπαιδευτικό εργαστήρι «Οργανοπαιχνιδίσματα και Τραγουδοστολίσματα» για παιδιά (2-6 ετών). Mέσα από μια διαδραστική παρουσίαση το εργαστήρι στοχεύει στη γνωριμία των παιδιών με τα μουσικά όργανα της Ελλάδας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Οι επαγγελματίες μουσικοί Μαρία Λούκα και Γιώργος Ζαχαριουδάκης επιμελούνται τη μουσική αφήγηση γύρω από την ιστορία των οργάνων δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τις μουσικές της Ελλάδας. Παρουσιάζονται όργανα αρχαιοελληνικά όπως η λύρα του Απόλλωνα, ο άσκαυλος και ο αυλός του Πανός, καθώς και παραδοσιακά όργανα όπως η μαντούρα, η λύρα, το θιαμπόλι, το λαούτο και τα κρουστά. Μεγαλύτερα παιδιά και γονείς που αγαπούν τη μουσική, μπορούν, επίσης, να παρακολουθήσουν το δρώμενο.

Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό εργαστήρι είναι 4 ευρώ ανά παιδί. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 60' περίπου. Τηλέφωνο επικοινωνίας για δηλώσεις συμμετοχής: 28970-23303 (Δευτέρα, Τετάρτη-Σάββατο 10:00΄-18:00΄).

Pinterest
Instagram