Εισόδια Θεοτόκου στο Πισκοπιανό Verified

Add to favorites

Εισόδια Θεοτόκου ΠισκοπιανόΠρόκειται για έναν μικρό μονόχωρο καμαροσκεπή ναό. Οι εικόνες του τέμπλου χρονολογούνται στα 1863 και οι αγιογραφίες από τις οποίες είναι κατάγραφος ο ναός στα 1996. Το τέμπλο είναι ξυλόγλυπτο και επιστρωμένο με φύλλα χρυσού. Το μάρμαρο που καταλαμβάνει το ιερό βήμα είναι σε δεύτερη χρήση και πιθανότατα προέρχεται από την παλαιοχριστιανική βασιλική του Πισκοπιανού που μέχρι σήμερα δεν έχει ανασκαφεί.

Εξωτερικά του νότιου τοίχου του ναού, σώζεται ο νότιος τοίχος ενός μικρού καμαροσκεπούς ναού της περιόδου της Ενετοκρατίας με υπολείμματα τοιχογραφιών. Μπορούμε να αναγνωρίσουμε μια ολόσωμη Παναγία Βρεφοκρατούσα, δύο ολόσωμους Αγίους και ένα ακόμη Άγιο που εικονογραφείται κάτω από το ενισχυτικό τόξο. Ανατολικά της εκκλησίας βρίσκονται κτίσματα του 19ου αιώνα τα οποία έχουν ανακαινισθεί και σήμερα αποτελούν το γραφείο του ιερέα και αλλά και έναν ξενώνα.

Αρχιτεκτονική: Μονόχωρος καμαροσκεπής ναός
Χρονολόγηση: περίπου 1860 μ.Χ
Τοποθεσία: Πισκοπιανό (εντός οικισμού)
Ημερομηνία Εορτής: 21η Νοέμβρη
Αγιογραφίες: NAI
Πρόσβαση : Εύκολη
Επισκεψιμότητα: Κλειστός. Οι επισκέπτες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ιερέα Γεώργιο Κοκκιαδάκη στο τηλέφωνο 6932888779 ή στο 2897023340

Pinterest
Instagram