Θεματικό πάρκο Λαβύρινθος Verified

Add to favorites

ΛαβύρινθοςΤο Θεματικό Πάρκο Λαβύρινθος βρίσκεται κοντά στην Χερσόνησο στο 4ο χλμ. του δρόμου Χερσονήσου – Καστελίου. Είναι ένας οικογενειακός προορισμός με διαδραστικές δραστηριότητες και χώρος αναψυχής, παιχνιδιού με εκπαιδευτικό χαρακτήρα σε μια έκταση 15 στρεμμάτων. Ο Λαβύρινθος έχει σχεδιαστεί από τον βρετανό αρχιτέκτονα Adrian Fisher, ο οποίος είναι αναγνωρισμένος παγκοσμίως και έχει σχεδιάσει - κατασκευάσει πάνω από 600 λαβυρίνθους σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα έχει εκδώσει πάρα πολλά βιβλία με θέμα το λαβύρινθο, τα οποία ξεκινούν με το μύθο του Μινώταυρου και την ιστορία της Κρήτης.

Ο μύθος έχει ως εξής, ο Μινώταυρος ήταν κλεισμένος στο Λαβύρινθο, στα ανάκτορα του Μίνωα της Κρήτης. Είχε σώμα ανθρώπου και κεφάλι και ουρά ταύρου. Κάθε 9 χρόνια επτά νέοι και επτά νέες από την Αθήνα στέλνονταν στην Κρήτη, για να κατασπαραχτούν από τον Μινώταυρο. Σε αυτή την αιμοβόρα παράδοση έδωσε τέλος ο Θησέας που σκότωσε τον Μινώταυρο με τη βοήθεια της Αριάδνης, κόρης του Μίνωα, που με τον μίτο της ο Θησέας βρήκε την έξοδο.

Το θεματικό πάρκο Λαβύρινθος είναι ένας λαβύρινθος φαντασίας που κινείται ανάμεσα στη πραγματικότητα και τη μυθοπλασία. Στο άκρως συναρπαστικό αυτό πάρκο, ο μύθος του Έλληνα ήρωα Θησέα και του καταστροφικού, τρομακτικού Μινώταυρου πραγματικά ζωντανεύει σε 1.300 τετραγωνικά μέτρα. Ο Λαβύρινθος είναι 3 διαστάσεων, με μονοπάτια, σκάλες και πύργους, όπου μικροί και μεγάλοι ταξιδεύουν στον μύθο και την ιστορία της Κρήτης, προσπαθούν να λύσουν τους γρίφους να ανακαλύψουν κρυμμένα σημεία, ενώ ο Μινώταυρος καραδοκεί για να τους τρομάξει. Ο Λαβύρινθος έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί σε ενότητες, έτσι ώστε το σύστημα των δρόμων να αλλάζει τακτικά. Είναι κατάλληλος για μικρούς και μεγάλους. Τα μονοπάτια είναι κατάλληλα για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων και υπάρχει έξοδος κινδύνου.

Το κύριο θέμα του πάρκου είναι ο Λαβύρινθος αλλά στην τεράστια έκταση των 15 στρεμμάτων μπορεί κανείς να απολαύσει μια διασκεδαστική οικογενειακή εμπειρία με δραστηριότητες όπως ιππασία, τοξοβολία και μίνι γκόλφ. Για τους μικρούς επισκέπτες υπάρχει εργαστήρι κεραμικής όπου μπορούν να δοκιμάσουν την τέχνη του αγγειοπλάστη. Ακόμη υπάρχει πίστα για αυτοκινητάκια και γουρούνες που είναι σχεδιασμένη σαν μία WRC πίστα.

Για τους λάτρεις της φύσης υπάρχει ένα βιολογικός κήπος με κρητικά βότανα, τοπικά φρούτα και λαχανικά και μια μίνι φάρμα που μπορεί να δει κανείς από κοντά αρκετά ζώα, από κουνέλια, κατσίκες, άλογα, νυφίτσες μέχρι πουλιά, φασιανούς, παγώνια κ.α.
Στο χώρο του πάρκου λειτουργεί καφετέρια και κατάστημα με σουβενίρ. Τους χειμερινούς μήνες το πάρκο είναι ανοιχτά το σαββατοκύριακο.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκευτείτε τον ιστότοπο του Θεματικού Πάρκου Λαβύρινθος

  • Δράσεις ΑΝΑΨΥΧΗ, Θεματικό Πάρκο
  • Περιοχή Δ.Ε. Χερσονήσου
  • Κατηγορίες ΑΝΑΨΥΧΗ
Pinterest
Instagram