ΑνισαράςO Ανισαράς βρίσκεται σε απόσταση 24 χλμ. ανατολικά του Ηρακλείου και 1 χλμ. δυτικά της Χερσονήσου. Ο Ανισαράς είναι μια εξαιρετικής ομορφιάς περιοχή που εκτείνεται στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Χερσονήσου. Το όνομα της προέρχεται από παραφθορά του αγκισαράς, που σημαίνει περιοχή με πολλούς αγκίσαρους. Ο αγκίσαρος ή αλαδανιά (Cistus creticus) είναι ένα κρητικό βότανο που αφθονεί στην περιοχή. Κάποιοι παλαιότεροι Κρητικοί αναφέρονται ακόμη στην περιοχή με το όνομα Αγκισαράς.

Παλαιότερα, η περιοχή ήταν καθαρά γεωργική με εύφορο έδαφος, πυκνή βλάστηση και αρκετά πηγάδια. Οι κάτοικοι από τα γύρω χωριά καλλιεργούσαν τη γη και η περιοχή ήταν ονομαστή για τα μποστάνια της.

Ο Ανισαράς άρχισε να αναπτύσσεται τα τελευταία 20 χρόνια λόγω του τουρισμού και πλέον στην περιοχή ο επισκέπτης θα βρει πολυτελή ξενοδοχεία τα οποία προσελκύουν υψηλής ποιότητας επισκέπτες.

Στη περιοχή του Ανισαρά υπάρχει μια αξιοσημείωτη γκάμα ξενοδοχειακών αλυσίδων και ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων τα οποία βρίσκονται δίπλα στη παραλία ή σε πολύ κοντινή απόσταση από αυτή. Εκπληκτικές παραλίες απλώνονται σε ελάχιστη απόσταση από τον κεντρικό δρόμο και είναι πλήρως οργανωμένες. Τα ξενοδοχεία έχουν γήπεδα συνήθως για τένις και βόλεϊ, ενώ σε αρκετές παραλίες ενοικιάζεται εξοπλισμός θαλασσίων σπορ.

Κρυστάλλινα νερά αγκαλιάζουν τις ακτές της περιοχής, ενώ σε πολλά σημεία ο βυθός έχει βράχια στα οποία αρκετοί τουρίστες καταδύονται με χρήση ενοικιασμένου εξοπλισμού καταδύσεων. Στις αμμώδεις παραλίες με τα ρηχά νερά, υπάρχει άπλετος χώρος για ηλιοθεραπεία και χαλάρωση, μπροστά από τα μεγάλα ξενοδοχεία.

Στο ανατολικότερο σημείο του Ανισαρά βρίσκεται το πολύ γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου του Σαραντάρη. Πρόκειται για μια δίκλιτη (το δευτερο κλίτος είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο), καμαροσκέπαστη εκκλησία η οποία έχει μαγευτική θέα σε όλο τον κόλπο της Χερσονήσου. Σε κοντινή απόσταση μια σκάλα οδηγεί στην παραλία, στην οποία έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες και ξύλινες εξέδρες για βουτιές.

Οι λάτρεις της φύσης μπορούν να απολαύσουν ωραίες μικρές ή μεγάλες βόλτες στην παραλία μήκους 3,5 χλμ. ή στους γύρω λόφους και πλαγιές. Κατά μήκος του παραλιακού δρόμου που συνδέει τον Ανισαρά με τον Λιμένα Χερσόνησου ο επισκέπτης θα συναντήσει πολλές μικρές παραλίες, γνωστές σαν Λιμανάκια.

Στην τριγύρω περιοχή οι επιλογές σε νυχτερινή διασκέδαση και φαγητό είναι περιορισμένη εκτός των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων. Η έντονη νυχτερινή διασκέδαση βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, στο πολύβουο Λιμένα Χερσόνησου.

Ο Ανισαράς είναι ένας μαγευτικός προορισμός, ιδανικός για ήσυχες, οικογενειακές διακοπές.

Pinterest
Instagram