Η Αντιδημαρχία Τουρισμού αποφάσισε στο εξής να τιμά τους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες και πιστούς φίλους του Δήμου, καθώς και όσους επιλέγουν το Δήμο Χερσονήσου για να παντρευτούν προσφέροντάς τους ένα «Τοπικό Διαβατήριο» (Local Passport) κάνοντάς τους έτσι, έστω και συμβολικά, δημότες του. Το διαβατήριο αυτό όμως θα έχει επιπλέον και χρηστική ιδιότητα για τους κατόχους του, καθώς συνδέεται με προνομιακό πρόγραμμα (loyalty program) και προσφέρει εκπτώσεις, προσφορές και άλλα προνόμια στους κατόχους του, σε συνεργασία με την τοπική επιχειρηματικότητα, φορείς και οργανισμούς. Ήδη πολλές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, εταιρίες μεταφορών, ΤΑΞΊ, ο Εμπορικός Σύλλογος Χερσονήσου, η Ένωση Διαμερισμάτων Ν. Ηρακλείου «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ», η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου, κ.ά. έχουν δηλώσει την συμμετοχή τους ως υποστηριχτές, χορηγοί στο νέο αυτό εγχείρημα της αντιδημαρχίας τουρισμού. Οι κάτοχοι του Διαβατηρίου του δήμου Χερσονήσου θα ενημερώνονται από τον ιστότοπο της αντιδημαρχίας Τουρισμού landofexperiences.gr, όπου δημιουργήθηκε ήδη μία ειδική ενότητα για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και αναφέρονται αναλυτικά τα στοιχεία τους (διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail), καθώς και τα διάφορα προνόμια που προσφέρει η κάθε επιχείρηση.

Σκοπός της αντιδημαρχίας Τουρισμού είναι οι πιστοί φίλοι του τόπου, κρατώντας αυτό το «διαβατήριο» στα χέρια τους, με τη φωτογραφία τους και τα στοιχεία τους, να νιώσουν ότι πραγματικά ο Δήμος αναγνωρίζει αυτά τους τα συναισθήματα και εκτιμά την αφοσίωσή τους. Αλλά και ότι τους θεωρούμε δικούς μας ανθρώπους, ισότιμους με τους μόνιμους κάτοικους της περιοχής μας. Ευχαριστούμε θερμά το συντοπίτη μας, σπουδαίο καλλιτέχνη, ζωγράφο, κ. Ρουσσέτο Παναγιωτάκη για την προσφορά του θαυμάσιου έργου του "Λιμάνι Χερσονήσου, 4ος π.Χ. αιώνας" - "Βριτόμαρτυς και Φιλωνίδης", να κοσμεί το διαβατήριο, καθώς και την γραφίστρια κ. Μαρία Χριστάκη, για τη γραφιστική δημιουργία του Διαβατηρίου.

Διαδικασία απόκτησης «Τοπικού Διαβατηρίου»

Α. Το «Τοπικό Διαβατήριο» δίνεται σε όποιον τελέσει πολιτικό γάμο στο Δήμο Χερσονήσου.
Β. Πρόταση επισκέπτη από κάποιον επιχειρηματία (ξενοδόχο, εστιάτορα, κλπ.)
Για την απόκτηση του «Τοπικού Διαβατηρίου» ο επισκέπτης θα πρέπει να προσκομίσει στοιχεία που να αποδεικνύουν τις επισκέψεις του στο Δήμο Χερσονήσου. Αποδεκτά είναι:

•   Βίζες διαβατηρίου
•   Κρατήσεις ξενοδοχείου
•   Φωτογραφίες
•   Κάρτες επιβίβασης αεροπλάνου ή εισιτήρια μετάβασης
•   Ασφάλειες ταξιδιών
•   Οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που αποδεικνύει διαμονή στο Δήμο Χερσονήσου

Μετά την απόκτηση του «Τοπικού Διαβατηρίου», σε κάθε επίσκεψη στο Δήμο Χερσονήσου, ο επισκέπτης θα σφραγίζει το διαβατήριό του από τον Δήμαρχο ή τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού σε συνάντηση που θα γίνεται στο Δημαρχείο.

Κατηγοριοποίηση – βαθμίδες επαναλαμβανόμενων επισκεπτών:

Χρυσός, πάνω από 20 φορές ή 15 συναπτά έτη
Αργυρός, πάνω από 15 φορές ή 10 συναπτά έτη
Χάλκινος, πάνω από 10 φορές ή 7 συναπτά έτη

Για να αποκτήσετε το Τοπικό Διαβατήριο, παρακαλούμε συμπληρώστε το Αίτημα έκδοσης "Τοπικού Διαβατηρίου" και στείλτε μας μια φωτογραφία ταυτότητας στο e-mail: tourism@hersonisos.gr

 

Αν θέλετε να συμπεριληφθείτε στο προνομιακό πρόγραμμα "Τοπικό Διαβατήριο", επικοινωνήστε μαζί μας, δίνοντάς μας τα στοιχεία της επιχείρησής σας και την προσφορά σας.